RENAULT SPORT RACING І BP РОЗШИРЮЮТЬ СТРАТЕГІЧНЕ ПАРТНЕРСТВО

BP і Група Renault в особі Renault Sport Racing оголосили про розширення співпраці, в рамках якої міжнародна енергетична компанія продовжить підтримку команди Renault Sport Formula One Team ще як мінімум протягом п'яти років і розгляне нові можливості взаємодії з Альянсом Renault-Nissan-Mitsubishi на глобальному рівні.

Спираючись на досвід першого спільного сезону і результати успішної зустрічі голови ради директорів і генерального директора Renault Карлоса Гона з генеральним директором BP Group Бобом Дадлі, в ході якої вони обмінялися своїм баченням майбутнього, BP, Castrol і Renault Sport Formula One Team продовжать співпрацювати в різних областях , в тому числі не пов'язаних з автоспортом.

Крім поставок пального і мастильних матеріалів від BP Castrol в рамках Formula-1, партнери займуться спільною розробкою передових рішень в області нової мобільності та технологій.

Жером Столл, президент Renault Sport Racing:

«Ми з величезною гордістю оголошуємо про те, що після налагодження міцних і стабільних відносин в 2017 році, наша співпраця з BP Castrol виходить на новий рівень. BP і Castrol є технологічними лідерами в своїх областях, і партнерство такого масштабу свідчить про серйозність намірів обох сторін».

Туфан Ерджінбілджік, генеральний директор BP Downstream:

«Ми з нетерпінням чекаємо продовження спільної роботи в Formula 1, а також можливості розширення міжнародного співробітництва з Альянсом Renault-Nissan-Mitsubishi, включаючи подальшу спільну розробку передових рішень в області нової мобільності і технологій. Автомобільна промисловість змінюється як ніколи швидко, і BP має намір зберегти лідерство в сферах розробки і продажу паливно-мастильних матеріалів. Це партнерство дозволить нам об'єднати досвід обох організацій для вирішення завдань і дослідження нових можливостей в рамках ринку, що динамічно розвивається».

BP і Castrol є офіційними постачальниками пального і мастильних матеріалів для команди Renault Sport Formula One Team. Castrol також поставляє мастильні матеріали для технічного центру команди в Енстоні і підрозділу Renault Sport Racing з виробництва двигунів у Вірі-Шатійон.

Бренди BP і Castrol як і раніше будуть присутні в лівреях автомобілів Formula-1, включаючи болід 2018 R.S.18, онлайн прем'єра якого відбулася 20 лютого.